Je innerlijke geliefde zorgt voor jou. Hij of zij weet wat jij wil en nodig hebt. Ze zorgt voor je verlangens en behoeften.
In contact komen met deze innerlijke kracht om goed voor jezelf te zorgen is van grote waarde. Alleen jij weet hoe jij je nu voelt en wat je nodig hebt. Je kunt daar dan zelf voor zorgen of hulp vragen als je een ander daar bij nodig hebt. Je hoeft het in het leven niet alleen te doen, maar je kunt het fijner maken door goed voor jezelf te zorgen.

Het contact met je innerlijke geliefde gaat verloren als je denkt dat je er vooral voor de ander moet zijn. Dat jij verantwoordelijk bent voor het geluk van de ander en met je voelsprieten continue moet checken of de ander oké is.

Dicht bij onszelf blijven in contact met de ander, voelen wat we nodig hebben en dit dan vragen is een veel efficiëntere beweging. Ja, het is minder spontaan, en misschien minder romantisch. Het leven is jammer genoeg niet zoals een chick flick waar de man de gedachten leest van zijn vrouw en exact op het juiste moment het juiste zegt tegen haar. Je innerlijke geliefde weet dit wel en kan heel goed voor jou zorgen.

Ik heb hier een visualisatiemeditatie om contact te maken met jouw innerlijke geliefde.
Visualiseren is trouwens niet voor iedereen gemakkelijk. Dus kijk maar of het wat voor jou is!


Luister hier naar de innerlijke geliefde meditatie