Wat is woedekracht?

Woedekracht gaat over uitgesproken zijn, kleur mogen bekennen, groots mogen zijn en klein wanneer jij dat wil! Woedekracht gaat over vurig mogen zijn en ook stil, gecentreerd in jezelf. Woedekracht gaat over mogen stralen, mooi mogen zijn en ook je lelijkheid omarmen. Woedekracht gaat over uitbundig het leven vieren en het kunnen zijn met de zinloosheid en leegte ervan. Het gaat over grenzen aangeven en die van anderen respecteren. Woedekracht gaat over respect voor jezelf en voor de ander. Het gaat over het luisteren, begrijpen en uiten van je eigen stem en het horen, begrijpen van die van de ander. Door woedekracht voel je je grenzen en kun je hulp vragen en ook neen zeggen als er hulp gevraagd wordt. Door je woedekracht kun je bij iemands vuur zijn en je eigen vuur laten zien. Met woedekracht voel je je verantwoordelijk en zorgzaam voor onze leefplaneet en tegelijkertijd hoef je het hele gewicht van de wereldproblemen niet op je schouders te nemen.

Met deze reeks van vijf sessies:

-Voel je je gehoord en gerespecteerd in interpersoonlijke relaties
-Voel je je comfortabel bij jezelf uitspreken, zelfs tijdens conflicten
-Leer je goed voor jezelf zorgen
-Weet je wie je bent en maak je een duidelijk onderscheid tussen je eigen noden en behoeften en die van anderen
-Weet je wie je bent en kun je neen zeggen tegen verwachtingen en vragen die betrekking hebben op jouw vrije tijd
-Kun je een duidelijk onderscheid maken tussen je eigen emoties en die van anderen
-Kun je aanwezig en gefocust blijven wanneer anderen kwaad zijn
-Ben je gevoelig voor sociale rechtvaardigheid
-Draag je bij aan een rechtvaardigde en vredevolle plek voor iedereen.

Opbouw sessies:

Sessie 1:
Ik-Kracht: Je gehoord en gezien voelen!

Wie ben ik? Wat voel ik? Wat denk ik? Wat zie ik? Wat wil ik?
Tijdens deze sessie ontdek je je krachtige ik. Je krijgt uitstekende tools om in elke situatie te weten waar je voor staat.
Je ontdekt en verwelkomt je rijke en kleurrijke binnenwereld a.d.h theorie en oefening. En krijgt alle ruimte om jouw houding tot de emotie woede te verkennen.

Sessie 2:
Ik-kracht en de ander: Onderscheid tussen je eigen behoeften en emoties en die van anderen maken.

Hoe breng je je vuur in contact met de ander? Hoe blijf je jezelf voelen bij de ander?
Deze sessie geeft je de ruimte om je eigenheid te voelen in contact met anderen. Om je innerlijke wereld te delen, je verlangens te uiten en je vurige kracht bij de ander te voelen. Met theorie en oefening ontdek je ik-kracht bij de ander.

Sessie 3:
Triggers: Van imploderen en exploderen naar kanaliseren

Hoe ga ik om met triggers en terugkerende ruzie’s? Hoe gebruik ik de kracht van woede ten goede voor mezelf en mijn omgeving?
Tijdens deze sessie schijnen we het licht op defensiemechanismen die tussen ons en de ander staan. Manieren waarop we de ander afstoten en aantrekken worden duidelijk. We nemen verantwoordelijkheid over onze eigen triggers en begrijpen waarom we zo heftig reageren op de ander. Begrip en mildheid maken dat de triggers van onszelf en anderen steeds minder impact op ons leven zullen hebben.

Sessie 4:
Schaduwwerk en charisma: de kwaliteiten van wat je haat in de ander zelf toe-eigenen

Waarom irriteer ik me zo aan de dingen? Waarom kan ik iemand niet uitstaan? Waarom kan ik niet boos worden?
Deze sessie staan we stil bij haat: de perfecte spiegel van de ziel. We begrijpen waar haat en irritaties vandaan komen en gebruiken deze gevoelens als ingang tot zelfkennis en groei. Spelenderwijs zullen we kwaliteiten toe-eigenen die we onszelf voorheen niet toelieten, maar die ons wel een rijker persoon maken. De hele waaier van ons mens zijn wordt verwelkomd waardoor we charismatischer en krachtiger worden.

Sessie 5:
Integratie woedekracht: Moeilijke gesprekken voeren.

Hoe breng je je boodschap over als je boos bent? Hoe behoud je de relatie terwijl je aangeeft dat je iets niet fijn vindt?
Tijdens deze sessie integreren we alles wat we voorheen geleerd hebben en leer je een nieuwe tool uit Radical Honesty om je boodschap met kracht en ook met behoud van ieders grenzen over te dragen. Het vuur wordt gekanaliseerd opdat je je eigen grenzen een die van de ander kunt respecteren.

In elke sessie doen we aan meditatie/gronding, krijg je theorie en doen we oefeningen om deze woedekracht te belichamen. We creƫren een veilige setting door tijdens de eerste sessie duidelijke afspraken te maken zoals: elkaar niet redden, noch adviseren en te spreken vanuit de ik.

Cursusdata Traject Najaar 2023

– Dinsdag 12 september
– Dinsdag 19 september
– Dinsdag 3 oktober
– Dinsdag 10 oktober
– Dinsdag 17 oktober

Steeds van 19.15 uur tot 21.45 uur

Tarief: 275 euro

Schrijf je hier in voor de Woedekracht Voorjaar Cursus!

Cursusdata VervolgTraject 2023

– Donderdag 2 november
– Donderdag 9 november
– Donderdag 16 november
– Donderdag 23 november
– Donderdag 7 december

Tarief: 275 euro

Schrijf je hier in voor de Woedekracht vervolgcursus I

Bij vragen, twijfels en drempels mag je me mailen en kunnen we eventueel een belafspraak maken!

Passionele groet,
Gitte Briffa