6 mooie vrouwen deden mee aan de Yoni-Talk met het thema: Vurig Verlangen. Een belangrijk onderwerp dat in veel intieme relaties speelt. Hoe wil je dat je seksleven er aan toe gaat? En is dit nu het geval? Dit is een korte samenvatting van het vrouwengesprek.

We startten onze bijeenkomst met een visualisatiemeditatie waarin de volgende vragen werden gesteld:
Welke verlangens had je als kind? Hoe werd hierop gereageerd? Welke verlangens voel je nu naar je partner? Wat doen de verlangens van je partner met jou?

In de dialoog (een communicatievorm waar iedereen op haar tijd het woord mag nemen en de rest aandachtig luistert en niet reageert) merkten we op hoe moeilijk we het vonden om onze verlangens in te brengen in onze relatie en meer bepaald op seksueel gebied.

Meer gaan staan voor wat je nu eigenlijk wél wilt kan best eng zijn, zeker na jaren samenzijn. Iemand zei dat ze bang was dat ze met haar eigen verlangens te uiten te veel kleur zou bekennen. Wat als haar partner haar dan eigenlijk niet meer leuk zou vinden?! Iemand zei dat haar onderdanigheid in de relatie maakte dat ze haar verlangens nooit inbracht tijdens de seks.

Het is een zoektocht dit verlangen. Weten wat je nu eigenlijk wilt is al een moeilijke en dat in detail en met een open hart uiten is nog moeilijker. We vonden het verbazingwekkend dat het stereotype beeld van vrouwen, die doen wat mannen willen, een grond van waarheid had. We schikken ons?!

Het voelt als iets ouds. Iemand zei dat ze gestraft werd toen ze als kind heel uitgesproken een mening had. Dan maar mijn mond houden was de conclusie. Die beslissing wilde ze niet meer uitleven. Velen van onze groep herkende dit.  

Door deze dialoog werden wij duidelijker over wat we nu eigenlijk willen. Het uitspreken van onze verlangens an sich deed al goed. Er werd kleur bekend. Iemand wilde niet meer de seksdiva uithangen omdat ze dit voorheen deed om te pleasen. Ze wilde het masker van de seksgodin, dat haar beschermde, loslaten. Dit egostuk is spannend om los te laten want daaronder voelde ze absoluut geen zin, geen enkel seksueel verlangen. ‘’Als ik de show loslaat ben ik dan wel seksueel?’’.

Iemand anders herkende dit en vertelde over haar periode van het loslaten van haar ego in seks. Over de nietsheid die erna kwam, wat zich vertaalde in weinig seks. En dat vanuit de leegte stilletjes aan weer verlangens opkwamen. Verlangens die geil voelden en heel eigen. Niet om de show te stelen, niet om de saaiheid van de relatie te verbloemen, maar voor haar eigen genot. Ze voelde het verlangen om nog meer te gaan staan voor deze eigen, stoute verlangens die haar goed zouden doen. Ongecensureerd. Of de partner dit nu wil of niet. Ze eert zelf haar verlangen door het te uiten.

Wees welkom bij een volgende Yoni-Talk. De agenda vind je hier!
Wil je een oefening om meer je verlangens te ontdekken en in te brengen in je relaties? Deze vind je hier