Verbinding brengt heling.

Ik geloof erin dat écht contact maken en luisteren op de eerste plaats moet komen te staan.

Nicola Bogaarts

Ik ben psycholoog, sociaal ondernemer en oprichtster van Weg van Jezelf.

Ik heb een grote liefde voor het werken met mensen. Het is voor mij een immens cadeau wanneer ik iemand zie ontwikkelen. En ook wanneer iemand mij toelaat bij zijn of haar diepste pijn, om daar samen bij te zijn, ernaar te luisteren en te horen wat het nodig heeft. Bij mij kun je terecht voor focusing groepswerk, individuele sessies of de thema-etentjes: Ziel & Zaligheid.

Ik breng mensen weer in verbinding met zichzelf, waardoor er ook een meer authentieke verbinding met anderen kan ontstaan. Gericht op groei, op positieve ontwikkeling, zonder de diepste pijnpunten uit het oog te verliezen of die weg te willen drukken. Ik werk graag met de ervaringen die er op het moment aanwezig zijn. Niet praten over, maar ervaren, ernaar luisteren, werken met wat er ‘in de kamer’ is.
Wat mij betreft zijn emoties de ingang tot verandering: ervaren in plaats van praten over. In emoties zitten (vaak wat verstopt) verschillende boodschappen: wat belangrijk voor ons is, wat we nodig hebben en welke actie dat van ons vraagt.

In onze huidige maatschappij neemt ons hoofd het vaak over. We spreken onszelf streng toe en proberen (al te heftige) emoties te onderdrukken. We vertellen onszelf dat het allemaal wel meevalt of dat het niet hoort om ergens een punt van te maken. Als we echter luisteren naar deze emoties en wat het lichaam te vertellen heeft kan er een doorvoelde verandering in gang gezet worden. Zo kun je meer contact krijgen met onderliggende primaire behoeften die je helpen om jezelf beter te voelen. Bovendien kan er meer ruimte komen om deze behoeften op een gezonde manier te uiten in het contact met anderen. Wanneer lang onderdrukte verlangens geuit mogen en kunnen worden, brengt dit vaak een groot gevoel van bevrijding en opluchting met zich mee.

Ik geloof erin dat écht contact maken en luisteren op de eerste plaats moet komen te staan. Daarnaast heb ik verschillende technieken in mijn gereedschapskist, waaronder Focusing (een lichaamsgerichte methode) en Emotiegerichte therapie. In mijn gesprekken val ik veel terug op de hechtingstheorie, die er vanuit gaat dat mensen een veilige verbinding met zichzelf en anderen nodig hebben om zich te kunnen ontwikkelen.

Onze sessies

Vind Nicola voor:

Focusing groep

Focusing helpt je innerlijke kompas te versterken. Je leert beter te begrijpen wat onbewust bij je speelt. Deze techniek geeft houvast en richting in verschillende situaties.

Emotional focused Therapy

In individuele sessies helpt Nicola je luisteren naar je emoties en wat het lichaam te vertellen heeft opdat er een doorvoelde verandering in je leven in gang wordt gezet.

Ziel & Zaligheid

Verbinding en authentiek contact dat is wat we willen bieden met de maandelijkse etentjes van Ziel-en Zaligheid. Elke editie is er nieuw en wezenlijk thema om over te praten.