”Tijd vinden om liefde te beschrijven en taboes te doorbreken”

Astrid Goossens

Schrijver, dichter en performer Astrid Goossens schrijft onder de naam schemerdier, een naam die haar stijl goed samenvat. In haar teksten zoekt ze de schemer op, de grijze zones tussen contrast, en probeert ze echte dingen te vatten in rake woorden. Ze gaat ze op zoek naar waar humor en gemis ontmoeten, blijheid een herinnering draagt, en rauw zijn zachte kant toont.

Astrid is een Belgische dichter die voor de liefde naar Utrecht verhuisde. Overdag is ze redacteur. ’s Avonds geeft ze poëzieles, draagt ze spoken word voor op muziek, en schrijft ze portretten en levensverhalen. Daarnaast organiseert ze schrijfmeditaties rond creativiteit, omdat ze iedereen het plezier van schrijven gunt.

Astrid geeft drie workshops bij Awarenest: Erotisch dichten, storytelling en schrijfmeditiaties.

Tijdens de workshop ‘Erotisch dichten’ zoomt ze in op het genre en de historiek, daarna ga je als deelnemers aan de slag met tips in creatieve oefeningen, waarna je met een eigen gedicht naar huis gaat. En je vooral heel veel plezier maakt tijdens het schrijven.

Tijdens de inleiding tot storytelling focus je op hoe je een persoonlijke blog schrijft. Hoe krijg je jouw mening, stem, ervaringen op papier? Astrid leert je verschillende skills, waarna je zelf aan de slag gaat met een blogbericht.

Tijdens deze schrijfmeditatie zul je door tal van oefeningen en meditatiemomenten rond het thema kunnen resetten, om nieuwe energie binnen te laten. De herfst is de perfecte tijd om los te laten, te reflecteren, en na te denken over het aankomende jaareinde, én -begin.

 Wees dit najaar van harte welkom bij de sessies van Astrid!

 

Onze sessies

Vind Astrid voor:

Erotisch dichten

Tijdens de workshop ‘Erotisch dichten’ zoomen we in op het genre en zijn de historiek, gaan we aan de slag met tips in creatieve oefeningen, waarna je met een eigen gedicht naar huis gaat. En we vooral heel veel plezier maken tijdens het schrijven.

Storytelling

Tijdens de inleiding tot storytelling focussen we op hoe je een persoonlijke blog schrijft. Hoe krijg je jouw mening, stem, ervaringen op papier? Ik leer je verschillende skills, waarna je zelf aan de slag gaat met een blogbericht

Schrijfmeditaties

De herfst is de perfecte tijd om los te laten, te reflecteren, en na te denken over het aankomende jaareinde, én -begin. Tijdens deze schrijfmeditatie zul je door tal van oefeningen en meditatiemomenten rond het thema kunnen resetten, om nieuwe energie binnen te laten.